بعلت هزينه هاي زياد انساني؛
دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی با تدارک جنگ علیه غزه مخالف است
دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی با جنگ در نوار غزه مخالف است زیرا آن را بسیار پرهزینه می دانند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روزنامه الاخبار، دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی با جنگ در نوار غزه مخالف است زیرا آن را بسیار پرهزینه می دانند.
اين روزنامه مي نويسد، با توجه به شکست مسئولان اسرائیلی در جلوگیری از ادامه مبارزات مردمی فلسطینی ها، تصمیم سازان سیاسی و امنیتی رژیم اسرائیل خود را در برابر گزینه های بسیار محدودی می بینند.
این در حالی است که عوامل داخلی و امنیتی فشارها را بر مقامات سیاسی و امنیتی افزایش داده است، به طوری که اختلافات داخلی بین مسئولان اسرائیلی آغاز شده است. منافع و رقابتهای حزبی، سیاسی و انتخاباتی نیز مزید بر علت شده است تا این اختلافات افزایش یابد. این رقابتهای حزبی و سیاسی، در داخل احزاب راستگرای تندرو یعنی بین «کسی که معتقد است هر شهروند فلسطینی را که یک بالن آتش زا رها کند یا اینکه از سیم خاردار اطراف نوار غزه عبور کند و همچنین فرماندهان حماس را باید به قتل برسانند(نفتالی بنت رئیس حزب «خانه یهودی»)» و بین «کسی که بر این باور است که هیچ گزینه ای فراروی اسرائیل جز حمله به نوار غزه وجود ندارد وباید ضربه محکمی به حماس وارد شود (آویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسرائیل)» شدت گرفته است.
با وجود کشمکش های سیاسی و پیش بینی ها درباره چگونگی رفتار اسرائیل با نوار غزه ، پایگاه اینترنتی روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت: دستگاه امنیتی و کابینه اسرائیل به این نتیجه رسیدند که رویارویی با حماس در مقابل سیم خاردارهای مرز نوار غزه بهترین گزینه است و این مسئله برای دولت و ارتش این رژیم از هر عملیات نظامی دیگر بهتر است.. رویارویی با فلسطینی ها در مقابل سیم های خاردار نوار غزه بسیار بهتر از آن است که حمله نظامی صورت گیرد که نتیجه آن با دهها زخمی (از میان نظامیان اسرائیلی) همراه باشد و باعث شود در طول چند هفته همه اسرائیلی های ساکن جنوب و مرکز اسرائیل (فلسطین اشغالی) هر چند ساعت به سمت پناهگاه ها روانه شوند.
همچنین ارتش اسرائیل به این مسئله فکر می کند که عملیات نظامی باعث می شود فرایند ساخت دیواری در زیر زمین در اطراف نوار غزه به تعویق بیفتد زیرا پیش بینی می شود کار ساخت این دیوار تا پایان سال آینده به اتمام برسد بنابراین همه ارگانهای مهم رژیم اسرائیل از جمله ارتش ،نیروهای شاباک، شورای امنیت داخلی این رژیم و کابینه کوچک امنیتی آن بر این باورند که رویارویی جزئی در اطراف سیم خاردارهای نوار غزه و اجتناب از عملیات نظامی مستقیم علیه حماس بهترین گزینه پیش روی تل آویو است.
اما یدیعوت آحارونوت همچنین اذعان کرد که عامل اصلی تهدیدهای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و نفتالی بنت رئیس حزب «خانه یهودی» و آویگدور لیبرمن وزیر اطلاعات (جنگ)، رقابتهای انتخاباتی است و دولت جرأت ندارد به اسرائیلی ها صراحتا این موضع اتخاذ شده را اعلام کند. از سوی دیگر هر بار که جنبش حماس تحرکاتی را انجام بدهد مسئولان اسرائیل با لحن خشن و خشونت آمیز سخن می گویند و تهدید می کنند که صبر آنها روبه پایان است اما آنها بار دیگر اظهارات و تهدیدات خود را با این عبارت که فرصت دیگری به حماس داده شده است تغییر می دهند در حالی که این فرصت در واقع فرصتی برای اسرائیل است نه حماس زیرا فرصتی است تا این رژیم بتواند از تهدیداتی که به زبان آورده ، کمی عقب نشینی کند.
تحلیلگران نظامی درباره اینکه آیا به نفع تل آویو است که در برهه کنونی جنگ جدیدی را علیه نوار غزه به راه بیندازد یا خیر، اختلاف نظر دارند. اما روزنامه یدیعوت آحارانوت از این مسئله ابراز نگرانی کرد که سخنرانی های حماسی در شرایط رقابت های انتخاباتی به جنگی در آینده منجر شود ، از اینرو اینگونه تاکید کرده است که «(در صورتی که جنگی علیه حماس آغاز شود) با هزینه های خونین هنگفتی بسیار بیشتر از هزینه ای که هم اکنون با رویارویی جزئی در پشت سیم های خاردار می پردازیم، مواجه خواهیم شد».